Laagste prijsgarantie
Betaal na 14 dagen
Ma t/m vrij voor 21:30 besteld, morgen in huis
kiyoh 9.0 @ Kiyoh

FAQ

Heb ik een UTP of FTP Kabel nodig?

Een UTP Kabel is geschikt voor als er geen interferentie plaatsvindt met andere signalen. Dit kan gebeuren als er andere kabels liggen zoals stroomkabels. Is dit wel het geval? Dan biedt FTP een betere bescherming.

Hoe lang kan een UTP Kabel zijn?

Volgens de internationale standaard mag een UTP Kabel van elke categorie niet langer zijn dan 100m. Dit om de beloofde snelheid te garanderen. Langere kabels kunnen met een switch worden gemaakt.

Wat is de snelheid van een UTP Kabel?

De snelheid van een utp kabel hangt af van de categorie utp kabel die je koopt. Wij bieden kabels aan van Cat5e t/m Cat8. Cat5e heeft een overdrachtsnelheid van 1 gigabit p/s. Cat 8 zit op 40 gigabit p/s.

Wat is een UTP kabel?

Een UTP Kabel is een netwerkkabel. Het wordt gebruikt voor dataoverdracht en telefonie. UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. UTP geeft aan wat voor soort netwerkkabel het is. U = Unshielded, T = Twister, P = Pair. Het is een onbeschermde kabel met in e

Hoe lang kan een Cat5e kabel zijn?

Volgens de Cat5e standaard mag een Cat5e kabel niet langer zijn dan 100m. Dit om de beloofde snelheid (1.000 Mbit/s) te kunnen garanderen.

Wat is de Cat5e snelheid?

De maximum snelheid van een Cat5e kabel is 1.000 Mbit/s (1 Gigabit) bij een bandbreedte van 100 Mhz. Dit is het minst snel van alle Cat-kabels, maar snel genoeg voor de meeste thuisapplicaties.

Wat is een Cat5e kabel?

Cat5e kabel is een UTP- of FTP-kabel in de laagste categorie netwerkkabels (Categorie 5). Hij behaalt een snelheid van 1.000 Mbps bij een bandbreedte van 100Mhz. De _e_ in Cat5e staat voor _enhanced_: het is een verbeterde versie van de originele Cat5.

Welke types Cat5e kabels zijn er?

Cat5e kabels zijn er grofweg in 3 types: U/UTP (onafgeschermd), F/UTP (1x afgeschermd) en S/FTP (2x afgeschermd). Als plug-and-play kabel wordt U/UTP het meeste verkocht. Op de rol is ook S/FTP populair.

Hoe lang kan een Cat6 kabel zijn?

Volgens de Cat6 standaard mag een Cat6 kabel niet langer zijn dan 100m. Dit om de beloofde snelheid (1.000 Mbit/s) ook echt te kunnen garanderen. Tot 45m haalt een Cat6 kabel echter 10.000 Mbit/s.

Wat is de snelheid van een Cat6 kabel?

De maximum snelheid van een Cat6 kabel is 10.000 Mbit/s (tot 45 meter), bij een bandbreedte van 250 Mhz. Dit is 10x sneller dan de Cat5e kabel. Hiermee biedt de Cat6 kabel voldoende snelheid voor de meest veeleisende thuisnetwerken.

Wat is een Cat6 kabel?

Cat6 kabel is een UTP- of FTP-kabel van de 6e categorie. Hij behaalt een snelheid van 10.000 Mbps bij een bandbreedte van 250Mhz. Hiermee is die 10x sneller dan de Cat5e kabel. De Cat6 kabel is op dit moment de meest gangbare kabel.

Welke types Cat6 kabels zijn er?

Cat6 kabels zijn er grofweg in 3 types: U/UTP (onafgeschermd), F/UTP (1x afgeschermd) en S/FTP (2x afgeschermd). Als plug-and-play kabel wordt U/UTP het meeste verkocht. Op de rol is ook S/FTP populair.

Wat is de snelheid van een Cat6 U/UTP kabel?

De maximum snelheid van een Cat6 U/UTP-Kabel is 10.000 Mbit/s (tot 45 meter), bij een bandbreedte van 250 Mhz. Hiermee biedt de Cat6 U/UTP-kabel voldoende snelheid voor de meest veeleisende thuisnetwerken. Omdat de kabel onbeschermd is kan de snelheid af

Wat is een Cat6 U/UTP kabel?

Cat6 U/UTP kabel is een UTP-kabel van de 6e categorie. U/UTP betekent dat de kabel onbeschermd is. De kabel behaalt een snelheid van 10.000 Mbps bij een bandbreedte van 250Mhz. De Cat6 U/UTP-kabel is op dit moment de meest gangbare kabel.

Welke types Cat6 U/UTP-kabels zijn er?

Cat6 U/UTP kabels bieden wij aan in verschillende lengtes en kleuren. De adering is altijd een CCA adering. De kabels worden geleverd met connector zodat ze direct te gebruiken zijn.

Hoe lang kan een Cat6a kabel zijn?

Volgens de Cat6a standaard mag een Cat6a kabel niet langer zijn dan 100m. Dit om de beloofde snelheid (10.000 Mbit/s) ook echt te kunnen garanderen.

Wat is de snelheid van een Cat6a kabel?

De maximum snelheid van een Cat6a kabel is 10.000 Mbit/s, bij een bandbreedte van 500 Mhz. Dit is 10x sneller dan de Cat5e kabel en de Cat6 kabel (over 100 meter). Hiermee biedt de Cat6a kabel voldoende snelheid en bandbreedte voor de meest veeleisende ne

Wat is een Cat6a kabel?

Cat6a kabel is een UTP- of FTP-kabel van de 6e categorie. Hij behaalt een snelheid van 10.000 Mbps bij een bandbreedte van 500Mhz.

Welke types Cat6a kabels zijn er?

Er zijn zowel U/UTP, S/FTP en U/FTP Cat6a kabels. Ook wordt de Cat6a kabel zowel met koper als cca adering geleverd. De Cat6a kabel is in verschillende kleuren leverbaar. De lengte gaat van 0,25 meter tot 500 meter.

Wat is de snelheid van een Cat7 kabel?

De maximum snelheid van een Cat7 kabel is 10.000 Mbit/s (tot 45 meter), bij een bandbreedte van 500 Mhz. Dit is 10x sneller dan de Cat6 kabel. Hiermee biedt de Cat7 kabel voldoende snelheid voor de meest veeleisende netwerken.

Wat is een Cat7 kabel?

Cat7 kabel is een UTP- of FTP-kabel van de 7e categorie. De kabel behaalt een snelheid van 10.000 Mbps bij een bandbreedte van 500Mhz. Hiermee is deze kabel 10x sneller dan de Cat6 kabel!

Welke types Cat7 kabels zijn er?

Cat7 kabels zijn er in 2 types: F/UTP (1x afgeschermd) en S/FTP (2x afgeschermd). Wij bieden Cat7 kabels aan in diverse kleuren van 0.25 tot 500 meter.

Wat is de snelheid van een Cat8 kabel?

De maximum snelheid van een Cat8 kabel is 40.000 Mbit/s (tot 30 meter), bij een bandbreedte van 4.000 Mhz. Het is hiermee de snelste kabel op de markt. En is voornamelijk geschikt voor professioneel gebruik.

Wat is een Cat8 kabel?

Cat8 kabel is een S/FTP-kabel van de 8e categorie. Hij behaalt een snelheid van 40.000 Mbps bij een bandbreedte van 2000Mhz. De Cat8 kabel is hiermee op dit moment de snelste netwerkkabel.

Welke types Cat8 kabels zijn er?

Cat8 kabels zijn er alleen in de beschermde variant S/FTP. Vanwege de hoge snelheid en frequentie zijn Cat8 maximaal 30 meter lang. Cat8 kabels zijn compatibel met Cat5, Cat6 en Cat6a kabels.

Wat is een netwerkkabel op rol?

Een netwerkkabel op rol is een kabel zoals de cat5 of cat6 kabel op een.... rol. Dit is ideaal voor het aanleggen van grote hoeveelheden kabels. Kabels op rol hebben standaard geen connector. Deze moet er zelf aan gemonteerd worden.

Wat zijn de voordelen van een kabel op rol?

Het grote voordeel van een kabel op rol is dat deze het leggen van grote hoeveelheden netwerkkabel over langere afstanden makkelijk maakt. Vaak wordt de kabel op een haspel of pull-out box geleverd.

Welke kabels op rol zijn er?

Netwerkkabels op rol zijn er vanaf Cat5e t/m Cat7. De lengtes variëren van 25 meter tot 500 meter. Ze worden zowel niet afgeschermd (UTP) als afgeschermd (FTP/ SFTP enz) geleverd.