Laagste prijsgarantie
Betaal na 14 dagen
Ma t/m vrij voor 21:30 besteld, morgen in huis
kiyoh 9.0 @ Kiyoh
Begrippen uitgelegd

Werkt een range extender ook bij Wifi?

Een router heeft maar een maximaal bereik om het draadloze internetsignaal door te geven. Dit verschilt per router, maar gemiddeld genomen is dat tussen de 15 en 25 meter. Deze afstand heeft met meerdere factoren te maken. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van de muren en het plafond. Zit er veel staal in uw huis? Of heeft u veel hoogfrequente apparaten, zoals bijvoorbeeld een magnetron?

Een Wifi Extender en een Wifi range extender zijn eigenlijk twee verschillende begrippen met dezelfde betekenis. Namelijk, het versterken van het Wifi signaal. Maar voordat u overgaat op de aanschaf van een WiFi hotspot extender, zijn er ook nog andere manieren om uw internetsignaal te verbeteren.

U kunt namelijk in de meeste routers instellen op welk kanaal WiFi uitgezonden wordt. Een router van 2.4 GHz is onderverdeeld in 11 kanalen. Elk kanaal heeft een frequentie van 20 mHz. Het kan dus voorkomen dat de buren op hetzelfde kanaal zitten en dat daardoor uw WiFi signaal verstoord wordt. Er bestaan programma's die u op uw pc kan installeren, die als het ware uw omgeving scannen op Wifi netwerken. Hier kunt u dan in een overzicht perfect zien welke netwerken welke kanalen gebruiken. Zo kunt u mooi het minst gebruikte kanaal voor uw router instellen.

Mocht u hierna toch nog verstoring in uw signaal ondervinden, dan kunt u een range extender aanschaffen. Een range extender doet niets anders dan het ontvangen WiFi signaal en deze versterkt weer uitzenden. Een WiFi hotspot extender versterkt het signaal niet alleen, het stuurt het signaal ook naar plekken waar u eerder nooit bereik had, zoals bijvoorbeeld de achtertuin, kelder of zolder. WiFi extenders worden vaak toegepast bij:

    • Goed bereik op zolder

  • Online gamen in de slaapkamer
  • Voldoende bereik in de tuin
  • Wifi bereik op alle verdiepingen

De plaatsing van een WiFi range extender is erg belangrijk, want dit maakt erg veel uit voor het uiteindelijke bereik. Een repeater wilt u bijvoorbeeld niet plaatsen op een locatie waar al zeer slecht bereik is, zoals bijvoorbeeld de zolder. Bij een signaal dat al erg weinig bandbreedte heeft, heeft het weinig nut om deze te versterken. U kunt dit vergelijken met een waterleiding waar een heel klein beetje water door sijpelt. Maakt u deze buis groter, zal het water er niet ineens sneller doorheen stromen.

Plaats de Wifi Extender juist op plaatsen waar u nog genoeg WiFi signaal heeft. De meeste extenders hebben een indicatielampje. Hier kunt u van afleiden of het een geschikte plaats is om de extender te plaatsen. Ook kunt u uw mobiel goed gebruiken om de plek te bepalen. Kijk met uw telefoon waar u nog voldoende signaal heeft en plaats dan daar de extender.

Er bestaan ook extenders die u aan een LAN kabel kunt aansluiten. Ze maken dan gebruik van een kabel en versterken dat signaal. Niet elke extender ondersteunt deze functie. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een extender.