Laagste prijsgarantie
Betaal na 14 dagen
Ma t/m vrij voor 21:30 besteld, morgen in huis
kiyoh 9.0 @ Kiyoh
Begrippen uitgelegd Soorten Kabels

Wat is ethernet en een ethernet kabel?

Ethernet is het systeem waarmee computers direct met elkaar en via het internet kunnen communiceren. Via een bedraad (LAN), of draadloos (WAN) netwerk, wat officieel ‘IEEE 802.3’ heet -en is bedacht in de jaren ‘90- is tegenwoordig al het dataverkeer met elkaar verbonden.

Internet en netwerkkabels zijn dus niet meer weg te denken. Ook al wil je alleen wi-fi, je hebt dus bijna altijd wel een netwerkkabel nodig! Jij ook? Bestel jouw ethernetkabels hier.

Wat is een ethernet kabel?

Een ethernetkabel is een UTP of een FTP kabel. Als er aan beide zijdes een RJ-45 connector zit, kun je hem gebruiken om een computernetwerk aan te leggen of bijvoorbeeld een modem aan te sluiten op een vaste pc. Voor verschillende toepassingen zijn er verschillende snelheden en afschermingen.

Wi-fi vs ethernet kabel

Waarom zou in dit data-tijdperk voor een kabel kiezen in plaats van wi-fi? Hier zijn 4 redenen voor:
Snelheid, Stabiliteit, Gemak en Veiligheid. Hieronder leggen we ze verder aan je uit.

Snelheid kabels vs. wi-fi

Hoewel wi-fi super goed kán werken en het meestal veel handiger is dan bekabeld internet, is de kabel nog steeds wel veel sneller. Met bijvoorbeeld een Cat6 ethernetkabel kan je tot 10Gbps halen, terwijl 5G internet maximaal 5Gbps haalt (de helft). Vraag aan een hardcore gamer of hij via wi-fi of kabel wil spelen en hij zal vast en zeker ‘kabel’ zeggen. Zoveel verschil maakt het als het erom gaat.

Stabiliteit en/of Signaalkwaliteit

Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt, jouw wi-fi stoort op de wi-fi van de buren, je stream hapert om onbekende redenen, of je hebt teveel wi-fi apparaten op 1 netwerk, waardoor de snelheid afgetopt wordt. Niet het geval met een ethernetkabel. Met een goede (FTP) kabel heb je nergens last van en heb je altijd de volle snelheid en stabiliteit.

Gemak en veiligheid

Het is zo makkelijk dat je bijna vergeet hoe makkelijk het is. Plug simpelweg een kabel in je computer en in je moden en je hebt internet. Klaar. Geen instellingen, geen wachtwoorden, geen gedoe. En het is superveilig, want er zijn geen wachtwoorden om te kraken en je internet waait niet door de straat zoals bij wi-fi. Dus niemand kan er van buiten in.

Wil je overal supergoede dekking van wi-fi, van je meterkast tot achter in je tuinhuis, dan kan je met (Cat6) ethernetkabels en meerdere Access Points een geweldig sterk, snel en stabiel wi-fi signaal krijgen.

Een ethernet kabel heeft in deze tijd dus nog steeds veel voordelen op een draadloos netwerk. Daarom wordt vaak in netwerken een combinatie gebruikt van bedraad en draadloos ethernet.