Laagste prijsgarantie
Betaal na 14 dagen
Ma t/m vrij voor 21:30 besteld, morgen in huis
kiyoh 9.0 @ Kiyoh
Netwerk Accessoires

Wat is een (RJ45) Tule?

Thuis heeft u hoogstwaarschijnlijk een goed bekabeld netwerk met Cat 5 of Cat 6 netwerkkabels. Hierdoor heeft u een prima werkende verbinding, maar misschien ook een rommeltje in uw meterkast. In de meterkast, waar gebruikelijk de router te vinden is, komen namelijk tientallen LAN kabels samen. Dit is meestal alles behalve overzichtelijk.

De oplossing hiervoor is een RJ45 tule. Dit is een kabeltule die de RJ45 connector beschermt. Dit een rubberen hoesje die over de RJ45 connector geschoven wordt. Het is belangrijk om eerst de tule aan de kabel te maken en vervolgens pas de de connector vast te maken. Wanneer u dit in omgekeerde volgorde doet, kan de tule er niet meer overheen.

RJ45 tules zijn in diverse kleuren te verkrijgen. U kunt dus uw internetkabels een eigen kleur geven, zodat u meteen kan zien waar elke kabel vandaan komt. Bijvoorbeeld rood voor de slaapkamer, geel voor de studeerkamer of blauw voor de woonkamer. Zo maakt u uw meterkast een stuk duidelijker en overzichtelijker.

Een bijkomend voordeel van een RJ45 tule is dat hij de aansluiting tussen de connector en kabel helemaal afsluit. Zo kan er geen stof bij komen en is de kans op storingen kleiner.

De voordelen van een RJ-45 tule zijn dus:

  • Overzichtelijk, door de diverse kleuren
  • Beschermt de connector
  • Beschermt de verbinding en voorkomt dat er stof bij kan komen