Laagste prijsgarantie
Betaal na 14 dagen
Ma t/m vrij voor 21:30 besteld, morgen in huis
kiyoh 9.0 @ Kiyoh
Kabels maken

Hoe bind je kabels samen?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een TV, een versterker, een mediaspeler en eventueel een Playstation of XBOX in huis. Deze apparaten zijn gebruikelijk allemaal te vinden in de woonkamer. Het is logisch en handig om deze apparaten op een centrale plek bij elkaar te hebben staan. Wat minder handig kan zijn, zijn alle kabels die aan deze apparaten vast zitten. Deze kabels kunnen erg slordig ogen en kunnen ervoor zorgen dat u het overzicht verliest. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: kabelbinders. Door uw kabels te binden, ziet alles er weer netjes uit en is het erg gemakkelijk om bijvoorbeeld een nieuw apparaat aan te sluiten.

Kabelbinders vindt u in verschillende soorten en maten, hieronder staan verschillende opties voor u beschreven.

Bind alle kabels samen

Één van de opties die u heeft om uw kabels te binden, zijn tiewraps. Tiewraps zijn erg makkelijk verkrijgbaar en zijn dus ook voor u een eenvoudige oplossing. Tiewraps zijn echter niet herbruikbaar, omdat deze doorgeknipt moeten worden om ze los te maken. Dit is voor sommige mensen een nadeel. Een andere optie is kabelbinders die vast te maken zijn met klittenband. De prijs van deze kabelbinders ligt wat hoger dan tiewraps, maar zijn makkelijk opnieuw te gebruiken.

Maak gebruik van een Kabelgoot

Makkelijk bruikbare kabelbinders zijn dus tiewraps of binders met klittenband. Gaat uw voorkeur naar geen van beide? Geen probleem, er zijn nog meer opties om uw kabels te ordenen. Een voorbeeld hiervan is de kabelgoot. Een kabelgoot is een holle platte lint die onderaan de muur wordt geplaatst. Door de kabels hier doorheen te laten lopen, zijn deze mooi weggewerkt en heeft u er geen last meer van. Er wordt vaak voor een kabelgoot gekozen wanneer er een voedingskabel naar de TV, speakers of ander apparatuur gebracht moet worden. Door middel van een kabelgoot werkt u deze kabels mooi weg. Een nadeel hieraan is dat het lint zelf niet mooi weg te werken is en dus wel in het zich blijft liggen.

Kabelslang

Een andere mogelijkheid is de kabelslang. Een kabelslang is een lange kunststoffen spiraal, ook wel te vergelijken met een ouderwets telefoonsnoer. Deze spiraal draait u om uw kabels heen, waardoor het één geheel wordt. Dit is een erg gemakkelijke en snelle wijze van kabels binden. Het is echter wel lastig om de kabelslang op te bergen. Door de kabels in de spiraal bij elkaar te brengen, wordt het geheel als het ware één grote dikke kabel die niet door een kabelgoot past.

Kabelbox

Tot slot kunt u ook nog de kabelbox overwegen. Een kabelbox is een kleine opbergbox die u makkelijk achter uw tv meubel of onder uw bureau kwijt kan. Met een kabelbox heeft u uw kabels netjes opgeborgen terwijl u tegelijkertijd uw apparaten van stroom voorziet. U kunt namelijk niet alleen uw kabels in de box kwijt, maar ook een contactdoos. Dubbel zo handig dus!